Ajanda Basimi

Ajanda Tasarımı ve Matbaa Baskı Süreci Nasıl İşler? Fiyatları Nedir?

Ajandalar firma veya kişilere özel olarak tasarlanabilir. Veya ajandanın maliyetini düşürmek için önceden hazır olan ajanda sayfalarının arasına, başına veya sonuna reklam yerleştirmek şeklinde ajanda üretimi yapılabilir. Reklam ajansımız ajanda tasarımı yapılacak ürün - hizmetlerle ilgili ön görüşmeler ve teklif sürecini takiben, firma yetkilisi ile ajansımızın tasarımcıları tasarlanacak ajanda konusunda bilgi alışverişinde bulunurlar. Müşterilerimizin beklentileri, ve nasıl bir ajanda tasarımı istedikleri bu görüşmeler sonucu ortaya çıkar. Daha sonra reklam ajansımız firmanın talep etmiş olduğu ajanda tasarımı için ajanda numuneleriyle ajandanın, ölçüleri, kağıt türü, baskı uygulamaları ve konusunda firmanın onayını alır. Tasarımda kullanılacak olan doneler teslim alınarak ön incelemeye tabi tutulur. Eldeki görsellerin kalitesi, kullanıma uygunluğu ve yeterliliği konusunda firmaya bilgi verilir. Eğer firmanın fotoğraf çekimine ihtiyacı varsa tasarım ekimizce fotoğraf çekimi planlanarak firmaya ait görsellerin temini sağlanır.
Fotoğraf çekim aşamasında firmaya tasarımcılarımızca ajanda tasarımının şekline karar verebilmeleri için ön çalışmaların sunumu yapılır. Ön çalışmalar müşterimizle uzlaşılması sonucu ajandanın tasarımına başlanır. Bu aşamada tasarımcılarımız müşterilerimizle sürekli irtibat kurar ve hazırlanan tasarım üzerinde kontrollü bir ilerleme sağlanır.
Reklam ajansımız zaman ve emek israfının önüne geçmek ve işlerinizi hızlı biçimde zamanında teslim etmek için ajans müşteri koordinasyonunu üst seviyede tutar. 
Tasarım süreci tamamlandıktan sonra firma yetkililerine ajanda tasarımının demosu sunulur. Firma yetkililerince kontrolleri yapılan ve son rötuşlarla baskıya hazır hale gelen ajanda tasarımları firma yetkilisinin yazılı onayıyla baskıya alınır. Baskı aşamasına gelen ajandalar matbaa bölümüne aktarılarak önceden karar verilmiş kağıt türüne göre baskıya alınır.
Baskısı tamamlanan ajandalar, önceden kararlaştırılan baskı sonrası uygulamalar (cilt, lak, varak baskı, özel kesim vb.) için baskı sonrası departmanına aktarılır. Matbaamızın baskı sonrası departmanında nihai şeklini alan ajanda ürünleri müşterimizin adresine teslim edilir.
Ajanda Basimi


  Ajanda Baskı ve Tasarım Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Ajandaların matbaa baskı ve tasarım fiyatları, ajandanın, boyut, baskı adedi, kağıt türü, cilt şekli vb. fiyata etki eden değişik faktörler nedeniyle işe özel fiyat teklifleriyle belirlenir. İstediğiniz özellikteki ajandanın tasarımı ve baskısı için fiyat teklifiniz özel olarak oluşturulmaktadır. Bizimle irtibata geçebilir veya online teklif formu üzerinden istediğiniz işin özellikleri yazarak fiyat teklifi isteyebilirsiniz. İrtibat bilgileriniz üzerinden müşteri temsilcilerimiz size geri dönüş yapacaktır.

Ajanda Tasarımı ve Matbaa Basımında Kaliteyi Sunuyoruz.

Ajanda tasarımı görsel tasarım bilgisine sahip grafik tasarımcılarca yapılması gereken önemli bir konudur. Ajanda tasarımı ancak alanında uzman grafik tasarımcılar tarafından hazırlanırsa etkili ve amacına hizmet eden, yapılan masrafın karşılığını fazlasıyla karşılayan ürünler ortaya çıkar. Yanlış renk ve tasarım tercihleri, kalitesiz görsel kullanımı, karmaşık ve müşteri hedef kitlesine hitap etmeyen tasarımlar firmanızın ürün ve hizmet kalitesini olumsuz etkilerken rakiplerinizi bir adım öne çıkarır.
Bir ajanda tasarımı şıklık, fonsiyonellik gibi özellikleri barındırması gerektiği gibi aynı zamanda kullanıcıya hitap etmeli, reklam vereninin de reklamını en iyi şekilde taşıyıp yansıtabilmelidir. Günü birlik ve sadece renkli sayfalardan oluşan ajanda tasarımları yerine, özgün, farklı, müşteri ihtiyaçlarını karşılayan, hedef kitlesine hitap eden ve bize referans olabilecek işlerin altına imza atmayı tercih ediyoruz. Kaliteden taviz vermeden, her aşamayı titizlikle takip ederek üretimlerimizi gerçekleştirmekteyiz. 
Müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak her türlü ajanda tasarımı ajansımız tarafından hazırlanmakta ve son teknoloji ofset makineleriyle matbaamızda baskı yapılarak üretimi gerçekleştirilmektedir.
Ajanda Nedir?
Not tutmak ve yazı yazmak için kullanılan yıllık takvim esasına gore günlere, haftalara, aylara gore tasarım yapılan zaman çizelgeli defter türüdür. Ajandalar kullanım biçimi ve türüne gore farzlı özellikler taşırlar.

Bir Ajandada Ne Olmalı, Neler Bulunmalıdır?

Ajandalar ticaret hayatının vazgeçilmezi haline gelen promosyon ürünleri olarak karşımıza çıkar.  Hemen her ticaret işi yapan kişinin kayıt altında tutmak istediği bilgiler için kullandığı bir ajandası mevcuttur. Teknolojinin gelişmesiyle her ne kadar ajandaya ihtiyaç azalsa bile vazgeçilmezliğini korumaya devam etmektedir.
Ajandalar etkili bir promosyon ürünü olarak kullanılmakta ve geniş reklam alanları sunmaktadır. Şık ve kullanışlı olması müşterilerinizin ürünü kullanmasına dolayısıyla reklamınıza aracı olmalarına sebep olacaktır. Ajanda tasarımında bulunması gereken temel kriterlere gelecek olursak; sayfa tasarımları sade, yazı alanı geniş, tarih ve zaman bilgilerini içerecek biçimde tasarlanmalıdır. Ajandaların başlangıç kısmında kişisel bilgilerin ve ajanda bilgilerinin yer aldığı bölüm bulunmalıdır. Ajandanın sayfa sıralaması kullanıcının zorlanmayacağı ve aradığını kolayca bulacağı biçimde yapılmalıdır. Ajandanın ait olduğu yıl ve sonraki yılın takvimleri olmalıdır. Ajandalar devamlı kullanım altında olan ürünler olduğu için cildi kaliteli bir malzemeden yapılmalı, çabuk deforme olmamalıdır.
Ajandaların ara sayfalarına veya başına – sonuna firmanızı ve ürünlerinizi tanıtmak amacıyla reklam sayfaları eklenmelidir. Kapak kısmında firma ismi logosu ve faaliyeti yer almalı, ajandanın arka kapağında ise iletişim bilgilerinize yer verilmelidir.


  Ajanda Çeşitleri Nelerdir?

Ajanda BasimiAjandalar çok geniş bir ürün portföyüne sahip olup sınıflandırılması zor bir promosyon ürünüdür. Ajandalar boyutlarına, içeriklerine ve cilt biçimine göre tasnif edilebilir
Cilt biçimine göre ajanda çeşitleri; spiralli ajandalar, klasik ajandalar, mekanizmalı ajandalar, sıvama kapaklı ajandalar, organizerli ajandalar
Boyutlarına göre ajandalar;
14x20 cm ölçülü ajanda çeşitleri
17x25 cm ölçülü ajanda çeşitleri
20x27 cm ölçülü ajanda çeşitleri
13x21 cm ölçülü ajanda çeşitleri
21,5x30.3 cm ölçülü ajanda çeşitleri
8.5x15.5 cm ölçülü ajanda çeşitleri
21.7x30.6 cm ölçülü ajanda çeşitleri
İçerik ve sayfa tasarımlarına göre,
Haftalalık ajandalar, ve günlük ajandalar olarak ayrılırlar
Örnek Çalışmalarımız Aşağıdadır. Fiyat Listemiz İçin Lütfen İletişime Geçiniz.